Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΦΕΥ, ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ!!!

Τα όσα έχω διαβάσει στις τοπικές φυλλάδες το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα όσα ευαγγελίζονται οι υποψήφιοι τοπικοί ταγοί μας (που ολοένα αυξάνονται με πολυερμήνευτα κριτήρια και προϋποθέσεις) προκαλούν την αλγεινή εντύπωση της υπεράσπισης της πολιτικής βιωσιμότητάς τους (οι παλιότεροι) και της ανακάλυψης της προστασίας μιας καινής επαγγελματικής ομπρέλας - προστασίας για το αβέβαιο μέλλον (οι νεότεροι) . Αρκεί μια απλή προσπάθεια καταγραφής των όσων ευαγγελίζονται και τον τρόπο με τον οποίο τα στηρίζουν.Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια να αφουγκραστούμε τις απόψεις τους. Ας κλείσουμε τα ώτα μας σε σειρήνες που ολοένα πληθαίνουν και με γνώμονα το πραγματικό κοινό συμφέρον και με το κατάλληλο φίλτρο απομόνωσης και εκκαθάρισης των περιφερόμενων τριβολιών ας πάρουμε τις σωστές για τον τόπο μας πολιτικές και κοινωνικές αποφάσεις έστω και την ύστατη ώρα του καλέσματος της ψήφου. Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΤΩ...

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«ΠΑΙΔΙ –ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ»
       Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε την τάξη μας (Α2 τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας) η διατροφολόγος-διαιτολόγος κ. Ματζίρη Βασιλική , όπου στα πλαίσια σχετικού προγράμματος για την διατροφή στην πρώτη παιδική ηλικία και σε ώρες της Ε.Ζ (Ευέλικτης Ζώνης) ενημέρωσε τα ‘πρωτάκια’ για το τι και πώς θα τρέφονται καθημερινά από το πρωί μέχρι και το βράδυ, για να είναι γερά και να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας και υγείας.

      Αφού τους εξήγησε για το ποιες τροφές εμπεριέχουν τα απαραίτητα συστατικά για το καθημερινό τους διαιτολόγιο (βιταμίνες, πρωτεΐνες, ω3 λιπαρά κ.ά) , τους έβαλε να παίξουν και να εμπεδώσουν τα όσα καινούρια έμαθαν με εικαστικές δραστηριότητες και προσεγγίσεις, τους έβαλε ένα σχετικό βιντεάκι με θέμα τη διατροφή , τραγούδησαν και συζήτησαν για τη σωματική άσκηση -ως απαραίτητη προυπόθεση -και άλλα
πολλά.

      Ενημέρωσε, τέλος,  γραπτώς και τους γονείς των παιδιών για τη δική τους συμβολή στην καθημερινή δίαιτα  και τις διατροφικές επιλογές των παιδιών τους και  τον τρόπο άσκησης μιας συγκεκριμένης παιδαγωγικής προσέγγισης για την αποφυγή διατροφικών διαταραχών. Τόσο μάλιστα που τα πρώτα σχολικά χρόνια αποτελούν εποχές εύκολων αλλαγών στις συνήθειες διατροφής και άσκησης των παιδιών.
      Αυτή η επίσκεψη ήρθε ως αποτέλεσμα και δικών μας δραστηριοτήτων (παίρναμε το πρωινό μας κάποιες Παρασκευές μέσα στην τάξη, συζητούσαμε για τις υγιεινές τροφές κ.ά)
 Έτσι πέρασε μια ευχάριστη μέρα , ξεφύγαμε λίγο από την καθημερινότητα των μαθημάτων κι ωφεληθήκαμε πολύ!!
     Εκπονήθηκε επίσης ανάλογο project και για την προστασία από τους σεισμούς κι έπεται ανάλογη προσπάθεια για την προστασία των δοντιών και τη στοματική υγιεινή των ‘λιλιπούτειων’ πρωταγωνιστών μας.