Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΚΑΙ Σ' ΑΝΩΤΕΡΑ!!!


Στις 13 Νοεμβρίου του 1987 γεννήθηκε στον γραφικό Βόλο ένα πανέμορφο κοριτσάκι που αιφνιδίαζε συνέχεια με την ανάπτυξή της όλους γύρω της πότε με τα τσαλίμια της και πότε με τις ατάκες της. Βαφτίστηκε παίρνοντας το όνομα της λατρευτής και αείμνηστης γιαγιάς της , Ασπασίας , που δεν είχε την τύχη να καμαρώσει την εξέλιξή της , αφού άφησε πρόωρα τον κόσμο τούτο.
Η μικρή Ασπασία λοιπόν, μια ‘ήρεμη δύναμη’ θα την έλεγα, σε όποιον τομέα ασχολήθηκε τα πήγαινε τέλεια. Ασχολήθηκε με τη ρυθμική στα πρώτα της βήματα, ακολούθησε η εκμάθηση κιθάρας και η εξάσκηση στη Φωνητική και το τραγούδι, ασχολήθηκε με αθλήματα όπως μπάσκετ και τένις, ενώ παράλληλα αρίστευε στα μαθήματα του σχολείου . Έμαθε δυο ξένες γλώσσες πολύ καλά , αγγλικά και γερμανικά , παίρνοντας πολλά πτυχία. Πήρε και πτυχία στους Η/Υ . Στις πανελλαδικές διέπρεψε και πέρασε στο Παιδαγωγικό Βόλου μέσα στην πρώτη τριάδα. Κι όλα αυτά χωρίς να στερείται τη διασκέδασή της . Όλα με δικές της επιλογές.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της εργαζόταν για το 'πέρα' απ’ τους γονείς της χαρτζιλίκι τραγουδώντας σε φημισμένα και καλά κέντρα διασκέδασης της περιοχής του Βόλου , συμμετέχοντας σε προγράμματα του Πανεπιστημίου και κάνοντας παράλληλα μαθήματα σε παιδάκια του Δημοτικού, αξιοποιώντας έτσι και τη μεγάλη της αγάπη, την ενασχόληση και προσφορά ψυχής και γνώσεων σε μικρά παιδιά
Νιώθοντας γεμάτη και σε ηλικία μόλις 21 ετών και 8 μηνών ορκίζεται στη σχολή της-στις 14 Ιουλίου- και παίρνει συγκινημένη και δικαιωμένη για τον αγώνα της με άριστα το πτυχίο της , σκορπίζοντας χαρά και περηφάνια στους δικούς της.
Δε λύγισε σε καμιά στιγμή της ζωής αλλά αποφασισμένη να πετύχει στους στόχους που έθεσε συνέχιζε με πείσμα τον αγώνα της και σήμερα είναι έτοιμη να ‘πιάσει΄ αμέσως δουλειά σε οποιοδήποτε δημοτικό σχολείο την καλέσουν. Όνειρο που είχε από μικρή. Έζησε όχι μόνο το δρόμο προς τη δική της ‘Ιθάκη’ μα έφτασε και στο στόχο της. Ανήσυχο και ανεξάρτητο πνεύμα, σίγουρα θα συνεχίζει να θέτει νέους στόχους, ενώ ταυτόχρονα δεν θα λησμονεί να ικανοποιεί και την ψυχή της . Αυτό έχει δείξει ως τώρα.
Συγχαρητήρια αγαπημένη μου κορούλα γι’ αυτό που είσαι , γι’ αυτά που πράττεις στη ζωή σου , γι’ αυτά που δίνεις στους γύρω σου! Εγώ, ο περήφανος πατέρας σου, η έξοχη και στοργική μητέρα σου κι η λατρευτή σου αδερφούλα σου ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή φώτιση στις επιλογές σου. Να είσαι γερή και τυχερή στη ζωή σου!

17 σχόλια:

Εφη είπε...

xρονια πολλα στην κορουλα σου. να ειστε γεροι και δυνατοι και οι δυο γονεις και να την καμαρωνετε.

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Έφη, σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Να 'σαι και συ καλά κι ό,τι επιθυμείς! Καλά μπάνια!

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

Και εις ανώτερα στην κορούλα σου!
Να είστε καλά , να την χαίρεστε!

Aspa είπε...

Πολύ συγκινητικό! Πάντα επιτυχίες... (Ε με τέτοιο όνομα!)
:)

Ανώνυμος είπε...

καλή σταδιοδρομία στην πανέμορφη κόρη σου .να την χαιρεσε και να την καμαρώνεις πάντα.να ειναι γερή πρώτα απο όλα και τυχερή. είναι σπουδαίο να μπορείς να είσαι περήφανος για τα παιδιά σου δικαιώνεται ο αγώνας όλων σας .

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πολύ με συγκίνησε το ποστ σου Κωστή!!
Καταλαβαίνω πολύ καλά τα συναισθήματα που γεννιούνται στον κάθε γονιό μέσα από τις επιτυχίες των παιδιών τους!
Νοιώθουμε ακόμα πιο ευτυχισμένοι από όσο νοιώθουν αυτά!!
Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στην κορούλα σου, που θα την έχει σίγουρα!!
Εύχομαι στους γονείς της πανέμορφης Ασπασίας, να γευτούν πολλές ακόμη τέτοιες χαρές, που θα τις γευτούν σίγουρα!!
Και σ' ανώτερα:))

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Φωτεινή Ελπίδα για τα καλά σου λόγια!Καλή συνέχεια στην έντονη δημιουργικότητά σου , που μας χαρίζεις μέσα απ' τα ιστολόγιά σου!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Όπως είπες , Άσπα, μάλλον το 'χει τ' όνομα! Είναι ένα όντως εξαιρετικό παιδί , που αναγκαστικά δύσκολα μπορείς να είσαι ένας μετριοπαθής γονιός. Άλλωστε τα βιώνεις κι εσύ με το Βασίλη και ξέρεις!!Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Σοφία, σ' ευχαριστώ πολύ που καταλαβαίνεις τι σημαίνει να ' σαι ένας περήφανος γονιός σήμερα! Άλλωστε και συ απ' ότι ξέρω νιώθεις τ' ανάλογα.Τις χρειάζεται σίγουρα η κόρη μου τις ευχές όλων σας!!Να 'σαι καλά!!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Τα γλυκά σου λόγια, Έλενα, ακόμη ηχούν στα ώτα της καρδιάς μου. Οι εγκάρδιες ευχές σου καθώς και των άλλων φίλων μας ας αποτελέσουν μια ηθική δύναμη που θα ωθήσουν το κορίτσι μου σε σωστές επιλογές στη ζωή της!. Γι' άλλη μια φορά ευχαριστώ!!

Maria B. είπε...

Κωστή μου τι μπορώ να πω εγώ τώρα ?? συγκινήθηκα πάρα πολύ!!! Αξιο παιδί και κατασταλαγμένο !!

Εύχομαι να είναι πάντα καλά και να την καμαρώνετε όπως της αξίζει.

Θερμά συγχαρητήρια σε σένα και την σύζυγο για την αγωγή της και την προοδο της !!!!

Maria B. είπε...

α ξέχασα μεσα στην συγκίνηση να σου πω ότι είναι παρα μα πάρα πολύ όμορφη !!!!!!!!!!!!!!

επί λέξει είπε...

Ως εκπαιδευτικός μόνο χαρά μπορώ να νιώσω για τη διεύρυνση του κύκλου μας από τόσο φωτεινά και λαμπερά πρόσωπα και προσωπικότητες. Αλήθεια, συγκινούμαι. Να τη χαίρεστε κι εύχομαι ο δρόμος της να είναι μακρύς, εξαίσιος με δυναμικές αφετηρίες πάντα και ορατά τέρματα!!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Αγαπητή Μαρία, σ' ευχαριστούμε όλοι για τις θερμότατες ευχές σου και τα καλά σου λόγια.Να τα περνάς καλά και μην μας ξεχνάς με τις ωραίες σου συνταγές με τη φίλη Έλενα!!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Σίγουρα, αγαπητέ συνάδερφε αα ,οι ευχές ανθρώπων που βγαίνουν από καρδίας όπως κι οι δικές σου χαλυβδώνουν τις ψυχές και αποτελούν κίνητρα ενδυνάμωσης για τα νέα παιδιά που βγαίνουν στη δύσκολη αγορά εργασίας. Και μάλιστα στο χώρο της εκπαίδευσης το σπουδαιότερο κοινωνικό φορέα κατά τη γνώμη μου μαζί μ' αυτό της υγείας.Σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και τις πρωτότυπες ευχές σου. Να 'σαι καλά!!

Unknown είπε...

Κύριε Κώστα θαυμάζω και εσάς και την οικογένειά σας! Με ότι καταπιάνεσται το μετράπεται σε "χρυσό"! Όντως είναι ένα πολύ συγκινητικό δημοσίευμα για την αποφοίτηση της αγαπημένης σας κόρης Ασπασίας! Της εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου ότι επιυθμεί να γίνει πραγματικότητα και σαφώς να εξελιχθεί σε μία υπέροχη δασκάλα! Άλλωστε το μήλο κάτω από τη μηλια θα πέσει! -Ιωακειμίδης Σπύρος-

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Αγαπητέ μου , Σπύρο, σ' ευχαριστώ για τα πολύ καλά σου λόγια. Με συγκινείς βαθύτατα! Εύχομαι με τη σειρά μου να βρεις στη ζωή σου ό,τι επιθυμείς!!