Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

Μία από τα ίδια!!

Άλλοι έβγαιναν υπερήφανοι και χαμογελαστοί-οι μεγάλοι και τρανοί του πλανήτη μας- πιστεύοντας ότι πέτυχαν το ακατόρθωτο κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για τη διάσωση της γης. Στην αντίπερα όχθη, όμως, οι εκπρόσωποι των περισσότερων λαών , που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα έπεφταν σε άκρα μελαγχολία και απογοήτευση βλέποντας ότι για άλλη μια φορά μια προσπάθεια να αλλάξουν οι άσχημες κλιματικές συνθήκες έπεφταν στο κενό.

Προφανώς και αναφέρομαι στη διαβόητη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, όπου η κατά τα άλλα καταπράσινη και πανέμορφη χώρα της βόρειας Ευρώπης δέχτηκε τους ηγέτες των ηπείρων όχι ως εκπροσώπους , που αναζητούν το θαύμα της επίλυσης των κλιματικών προβλημάτων, αλλά μάλλον ως κουστουμαρισμένα ανθρωπάκια , που ένιωθες ότι πήγαν για χειμερινό δεκαπενθήμερο τουρισμό.
Οι ΗΠΑ και η Κϊνα καθώς και η Ευρώπη και άλλες αναπτυγμένες χώρες είναι αυτές που προκάλεσαν εις βάρος δισεκατομμυρίων ανθρώπων τις άθλιες κλιματικές αλλαγές, που απειλούν με ολοκληρωτική καταστροφή τον πλανήτη μας και μάλιστα με απρόσμενα πολύ ραγδαίους ρυθμούς. Η υποκρισία των πολιτικών ταγών των υπερδυνάμεων για άλλη μια φορά κυριάρχησε τόσο πολύ, που ξεπέρασε και τις φαρισαϊκές στιγμές του Κιότο.

Παράλληλα , όμως, οι καταστροφές στη γη συνεχίζονται. Οι πάγοι λιώνουν εξ αιτίας του φαινομένου του Θερμοκηπίου, ζώα αφανίζονται , παραθαλάσσιες πόλεις πλημμυρίζουν και 'χάνονται' , ο αέρας που αναπνέουμε μολύνεται ολοένα και περισσότερο , οι άστεγοι πληθαίνουν, εκατομμύρια ανθρώπων και δη παιδιών ξεψυχούν καθημερινά, η αναζήτηση νερού στις υπανάπτυκτες κυρίως χώρες γίνεται μέσα σε λασπόνερα εκτός αν υπάρχει ξηρασία και τότε δεν υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα.

Μέσα σε λίγα χρόνια , στα μέσα περίπου του αιώνα μας , όπως μας λένε ειδικοί επιστήμονες, 500.000.000 άνθρωποι θα φύγουν απ' τον τόπο τους εξ αιτίας των εγκληματικών κλιματικών συνθηκών που θα προκληθούν κι έτσι θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά προσφύγων, των περιβαλλοντικών!

Δε γνωρίζουν οι ταγοί κατά κύριο λόγο των ΗΠΑ και της Κίνας ότι η κατάσταση έχει τόσο πολύ εκτροχιαστεί , που θα γυρίσει μπούμεραγκ στους ίδιους και στα κοντόφθαλμα συμφέροντά τους. Αλήθεια ποιο είναι το μεγαλύτερο συμφέρον απ' την ίδια τη ζωή!!

Δε γνωρίζουν ότι ο κόσμος πλάστηκε όχι για να προσφέρεται ως εκμετάλλευση από κάποιους ισχυρούς του πλανήτη, αλλά για να διαχειρίζονται οι ίδιοι οι άνθρωποι ( ως τα τελειότερα όντα ) με τέτοιο τρόπο τα δημιουργήματα και τη φύση του Πλάστη-δημιουργού μας, που θα είναι προς όφελος της ίδιας της ζωής.

Σίγουρα δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα κάποιος σωτήριος πλανήτης Πανδώρα, όπου θα δεχτεί στις αγκάλες του όλους εμάς σαν άλλους AVATAR και να διαιωνισθεί έτσι το είδος μας. Αυτό που επιβάλλεται είναι η άμεση εγρήγορση όλων των φορέων των κρατών και δη των ισχυρών και με τη δέουσα προσοχή, ευαισθησία και υπευθυνότητα να ενσκήψουν στο τεράστιο πρόβλημα , που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, πριν είναι πολύ αργά.

Και με την ευκαιρία των άγιων ημερών που πλησιάζουν να ευχηθώ κι εγώ πέρα απ' τις καθιερωμένες ευχές για καλή υγεία, ειρήνη και αγάπη να φωτίσει ο θεός τους ισχυρούς της γης να κοιτάξουν λίγο πιο πέρα τη δυστυχία των πολλών και ο Αη Βασίλης να φέρει ένα διαφορετικό μα και κοινό δώρο για όλους τους ανθρώπους τη χρονιά που έρχεται, αυτό της προσμονής ενός χαρούμενου πλανήτη, πράσινου, γεμάτου ζωή και αισιοδοξία για τις επερχόμενες γενιές. ΑΜΗΝ!!!

7 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μια χαρά γνωρίζουν όλοι ότι η φύση εκδικείται, αλλά κλείνουν τα μάτια και συνεχίζουν ακάθεκτοι!
Καλές γιορτές να έχουμε Κώστα μου, μακάρι οι ευχές σου να βγουν αληθινές!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Μακάρι , Έλενα, για το καλό όλων μας και κυρίως των παιδιών μας , που δεν φταίνε σε τίποτε!Καλά Χριστούγεννα!!!

Maria Tzirita είπε...

Πέρασα να αφήσω ευχές για καλές γιορτές με υγεία και αγάπη! Χρόνια πολλά Κώστα σε σένα και την οικογένειά σου!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Μαράκι, σ' ευχαριστώ κι ανταποδίδω.Ο νέος χρόνος να σου φέρει υγεία, φωτισμό και δημιουργική αύρα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Σκρουτζάκο καλώς ήρθες! Εύχομαι να περάσεις καλά Χριστούγεννα με περίσσια υγεία και πολύ φωτισμό!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Κώστα καλημέρα!
Εχεις ένα βραβείο που σε περιμένει στο blog μας να παραλάβεις!
Βραβείο αγάπης για το Παιδί!