Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Μετά από ημίωρη περίπου πορεία οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 2ου Δ. Σχ. Ν. Ιωνίας Μαγνησίας με τους δασκάλους τους επισκέφθηκαν το κέντρο τέχνης Ντε Κίρικο, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν πίνακες νέων ζωγράφων της περιοχής με κύρια θεματολογία:
"τη θάλασσα"
Επίσης οι εμψυχωτές του συγκεκριμένου προγράμματος τους είχαν επιφυλάξει και όμορφες εκπλήξεις . Έβαλαν τα παιδιά να καθίσουν σ' έναν τάπητα , τα διηγήθηκαν ιστορίες από γνωστά αλλά και νέα βιβλία, που είχαν ως θέμα τη θάλασσα, έκαναν δραματοποίηση, έπαιξαν θεατρικά δρώμενα, γέλασαν με την ψυχή τους.
Στο τέλος οι μικροί μαθητές προσπάθησαν να εκφράσουν το δικό τους ταλέντο ζωγραφίζοντας σε σκληρά χαρτόνια με βαμμένο μπλε φόντο τις προσωπικές τους πινελιές, προβάλλοντας έτσι τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.
Γύρισαν στο σχολείο επαναλαμβάνοντας τον περίπατο στη φύση, με πολλή διάθεση και χαρά, τραγουδώντας και κάνοντας αστειάκια. Το αποτέλεσμα εκτός από τη διαφορετικότητα στη γνώση, την εκτόνωση και τη ψυχαγωγία ήταν και οι παραπάνω δημιουργίες τους , που εκτέθησαν στην τάξη .
Ήταν μια διαφορετική κι αξέχαστη χωρίς σκοτούρες ημέρα, που τη χάρηκαν πολύ μαθητές και δάσκαλοι.

3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πόσο πραγματικά "δημιουργικές" είναι τέτοιες εξορμήσεις για τα παιδιά!!
Εύχομαι πολλές τέτοιες!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Έλενα γεια σου! Έχουμε ήδη προγραμματίσει πολλές εκδηλώσεις εντός κι εκτός σχολείου, γιατί τις βρίσκουμε άκρως εποικοδομητικές.

diaskronos είπε...

Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Προτείνουμε:
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.
galaxiako.blogspot.com 27/02/2011