Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Ευχάριστες εξορμήσεις...Οι Γ΄ & Δ΄ τάξεις του 2ου δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας - Μαγνησίας με τους δασκάλους τους - συνεχίζοντας τις παιδαγωγικές, επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές επισκέψεις τους και περιπάτους - στις 6 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν την αεροπορία στρατού, όπου είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στον απέραντο χώρο της 111 Πτέρυγας Μάχης και συγκεκριμένα απ’ τον πιλότο Χάρη Κούντρια.
Ανάμεσα στα πολλά που τους ειπώθηκαν κι εν όψει της γιορτής των Ταξιαρχών, προστατών της αεροπορίας, είχαν την ευκαιρία να δουν τα πολεμικά αεροπλάνα κι ελικόπτερα καθώς και τον υπόλοιπο εξοπλισμό της Πτέρυγας. Έβγαλαν φωτογραφίες, κολάτσισαν, έπαιξαν στο πάρκο και ζωγράφιζαν ό,τι τους έκανε εντύπωση από τις παραστάσεις του χώρου. Έμειναν ενθουσιασμένα και για μέρες είχαν να συζητούν για την επίσκεψη κρατώντας στα χέρια τους αφίσες και φωτογραφίες , που τους είχαν δοθεί από μία έκθεση με περιεχόμενο σχετικό με την αεροπορία. Κάτω από το βλέμμα των αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, πήραν το δρόμο της επιστροφής με χαρές και τραγούδια για το έκτακτο της ημέρας.
Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου οι μικροί μας φίλοι είχαν τη χαρά να επισκεφθούν και την έκθεση « ΜΥΡΤΙΣ : πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν ». Ερωτήσεις όπως: Πώς έφτιαξαν το πρόσωπο του κοριτσιού μόνο από ένα κρανίο; Πώς διατηρήθηκε το κρανίο του κοριτσιού εδώ και 2.500 χιλιάδες χρόνια; Πώς ήξεραν το όνομά του; Γιατί το ονόμασαν έτσι; Πώς διατηρήθηκαν τα δόντια του κοριτσιού; κ.ά κατέκλυσαν το ήσυχο περιβάλλον της έκθεσης , όπου φυλαγόταν και το σχετικό ομοίωμα της μικρής προγονής μας – στον εξαίσιο από κάθε πλευρά πολυχώρο του διαμορφωμένου & αναπαλαιωμένου κεραμοποιείου του Τσαλαπάτα.


 Έτσι οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγγίξουν τα εργαλεία των αρχαιολόγων με τα οποία κάνουν τις ανασκαφές, να γνωρίσουν τόπους-όπως τον Κεραμικό της Αθήνας – όπου βρέθηκε και το σχετικό εύρημα, να έρθουν με τη φαντασία τους ,χρησιμοποιώντας τη «μηχανή του χρόνου», 2.500 χιλιάδες χρόνια πριν, όπου άνθισε η δημοκρατία του Περικλή και κατασκευάστηκαν λαμπρότατα μνημεία όπως του Παρθενώνα στην Ακρόπολη, καθώς και να συνειδητοποιήσουν ότι τα χρόνια εκείνα της μεγάλης αρρώστιας του λοιμού είχαμε και τον εμφύλιο πόλεμο των πόλεων –κρατών: Αθήνας & Σπάρτης (τον τριακονταετή) .


Η συγκεκριμένη έκθεση πρόσφερε τη δυνατότητα και σε άτομα με ειδικές ανάγκες να συναισθανθούν και να απολαύσουν βήμα προς βήμα όλα τα σημεία της έκθεσης. Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα απ’ τους δασκάλους τους κι έτσι η επίσκεψη στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Συνειδητοποίησαν ότι παρόμοιες αρρώστιες μ’ αυτές του παρελθόντος σήμερα γιατρεύονται και τους δόθηκε και το μήνυμα ότι θα πρέπει να επισκέπτονται το γιατρό, για οτιδήποτε τους απασχολεί και έτσι θα έχουν μια καλή υγεία.

Στην επιστροφή -κι αφού ευχαριστήσαμε τον κ. Σταύρο, τον κ. Κώστα και την κ. Νάντια , που μας ξενάγησαν στην έκθεση-τα γέλια και τραγούδια των μαθητών/τριών μας συνόδεψαν μέχρι το σχολείο όπου δόθηκε απ’ τους δασκάλους σχετικό φυλλάδιο με κάποιες πληροφορίες και ευχάριστες δραστηριότητες, με τις οποίες τα παιδιά θα μπορούσαν να θυμούνται για πάντα τα όσα είδαν , άκουσαν , αισθάνθηκαν κι έμαθαν απ’ το τόσο ευχάριστο αυτό μάθημα…
3 σχόλια:

λιθο...Βόλος είπε...

ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΧΛΕΒΑΖΟΥΝ.ΠΟΣΟ ΤΥΧΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΟΥ!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Marί είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσες και όμορφες εξορμήσεις!! συγχαρητήρια!!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Καλοί μου φίλοι, Μαρία και Αντώνη, σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές , με υγεία!!!