Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οι ανθρώπινες δραστηριότητες ως παράγοντας μεταβολών στην επιφάνεια της γης

Με αφορμή τη διδασκαλία της παραπάνω διδακτικής ενότητας (κεφ. 17) του μαθήματος της Γεωγραφίας της ΣΤ΄ τάξης παραθέτω κάποιες φωτογραφίες , που θα βοηθήσουν τους μαθητές να προβληματιστούν και να εντοπίσουν κάποιες παρεμβάσεις των ανθρώπων στην επιφάνεια της γης καθώς και τις συνέπειες που προκαλούνται απ' αυτές. Σε συνδυασμό με το εποπτικό υλικό του βιβλίου του μαθητή θα αναπτύξουν και θα υποστηρίξουν τις απόψεις τους με παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου και θα προσπαθήσουν από την πλευρά του ευσυνείδητου πολίτη να επιχειρηματολογήσουν για το πώς ο άνθρωπος πρέπει να δραστηριοποιηθεί και να μην επαναληφθούν οι όποιες καταστροφές του περιβάλλοντος.






3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Κάνεις πολύ καλά που τους προβληματίζεις από νωρίς για την αλόγιστη χρήση του ανθρώπου πάνω στο περιβάλλον, καλό είναι τα παιδιά μας να γνωρίζουν τις συνέπειες αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος!
Καλό μεσημέρι Κωστή!

Maria B. είπε...

Κωστή μου η αναρτησή σου και το σχόλιο της Ελενας με βρίσκει απολύτως σύμφωνη !!

Χρόνια πολλά, καλή χρονια και πολλές πολλές ευχές στην υπέροχη οικογενειά σου !


καλό μεσημέρι

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Αγαπητές μου φίλες,Έλενα και Μαρία, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας σχόλια! Κάνω το αυτονόητο. Καλή χρονιά και σε σας με πολλή , πολλή υγεία!