Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Σώστε την αξιοπρέπειά μας!!!

Κάποτε ο Γενάρης ήταν ο μήνας των δώρων, ο μήνας των μισθωτών , των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.Ο κάθε πολίτης μπορούσε να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του μιας και είχε τη δυνατότητα να κάνει ένα δώρο στους δικούς του, στα βαφτισίμια , στα εγγονάκια του. Τώρα έρχεται το κράτος υπό την επιστασία της Τρόικα και πέρα από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων , του το "πετσοκόβουν" και το δώρο και μάλιστα με τέτοιο υποκριτικό τρόπο, μέχρι να το κόψουν εντελώς τη χρονιά που έρχεται-συμπαρασύροντας κι αυτό του Πάσχα και της άδειας του καλοκαιριού. Και σαν να μην έφτανε αυτό απειλείται ο απλός μεροκαματιάρης και με νέα περικοπή στο μισθό και το πιο απάνθρωπο με ταυτόχρονη υπερβολική αύξηση των ΔΕΚΟ!!! Το βίωσα κι ο ίδιος, όταν ανοίγοντας το γραμματοκιβώτιό μου έμεινα 'σύξυλος' αντικρίζοντας το αστρονομικό χρεωστικό ποσό που αναγραφόταν! Εφόσον συνειδητοποίησα ότι και στους περισσότερους συμπολίτες μου συνέβη το ίδιο , αντέδρασα πηγαίνοντας στη ΔΕΗ του Βόλου κι έκανα μια αίτηση επανελέγχου κι έκδοσης νέας αναλυτικής κατάστασης του λογαριασμού μου ελπίζοντας σε κάποιο λάθος!! Προτείνω να κάνετε κι εσείς φίλοι μου αναγνώστες αν νιώθετε πραγματικά ότι αδικείστε και κάτι περίεργο συμβαίνει, διότι ΣΙΓΟΥΡΑ συμβαίνουν λάθη. Βέβαια έχουμε και τις προαναγγελθείσες αυξήσεις , αλλά αυτό το το "πονηρό" 'ΕΝΑΝΤΙ' κι 'ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ' πρέπει κάποτε να σταματήσει και να έρχονται μόνο τα εκκαθαριστικά σημειώματα στους λήπτες των λογαριασμών της ΔΕΗ, για να ισομοιράζεται το χρέος. Δεν είναι υποχρεωμένος ο αγράμματος μικροσυνταξιούχος -αλλά κι ο εργαζόμενος που δεν έχει χρόνο να χασομερά-να παρακολουθεί πότε πρέπει να έρθει ο λογαριασμός του διμήνου σφήνα σ' αυτόν του τετραμήνου και να χρεώνεται παίρνοντας τηλέφωνο στα γραφεία της ΔΕΗ - εφόσον πρώτα έχει δει στο μετρητή του πόσες κιλοβατώρες έχει καταναλώσει μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα - με σκοπό να του έρχεται κάθε φορά εκκαθαριστικό. Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να περνούν και να καταγράφουν τις μετρήσεις; Γι' αυτό δεν πληρώνονται; Και σαν να μην έφθανε αυτό η ειρωνία είναι ότι πληρώνω τη ΔΕΗ για να μου ρίχνει την άπλετη ακτινοβολία της μιας και απέχει λίγα μόλις μέτρα απ' τα σπίτια μας και κανείς δεν κάνει τίποτε γι' αυτό. Τα ανάλογα βέβαια συμβαίνουν και στα καύσιμα και στο νερό. Μάλιστα έχω μάθει ότι στη Λάρισα, την πρωτεύουσα του γειτονικού μας Νομού, οι κάτοικοι πληρώνουν για το νερό 20-25 ευρώ κι εδώ στο Βόλο πάνω από 100 κατά μεσο όρο!! Μήπως είμαστε πολίτες κάποιου πλούσιου σημείου του πλανήτη, άρα α΄κατηγορίας; Γιατί τέτοια άνιση μεταχείριση; Ας ελπίσουμε ο νέος δήμαρχος του μεγάλου δήμου του Βόλου να δει την ανημποριά των δημοτών του σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και να πράξει τ' αυτονόητα πριν είναι πολύ αργά. Κι αυτό όλοι το αντιλαμβανόμαστε τι μπορεί να σημαίνει!!
Ήδη στους αγώνες των πολιτών ενάντια στους 'θεσμούς' των διοδίων - κι όχι μόνο - έχουν αρχίσει κι ενέργειες πολιτών που δεν πληρώνουν εισφορές στους δήμους-ΕΡΤ κτλ. παρά μόνο τους καθαρούς λογαριασμούς. Ας προνοήσουν κι οι ΔΕΚΟ και οι δήμαρχοι να μειώσουν τους δυσβάστακτους φόρους πριν οι πολίτες φθάσουν να εξαντλήσουν τα όριά τους .
Ας ξυπνήσουν όλοι επιτέλους. Ας πάψουν μερικοί να κρύβονται κάτω από σαρδόνια 'εωσφορικά' χαμόγελα τρίβοντας τα χέρια τους και κάνοντας αφαίμαξη ως νεκροθάφτες του λαού. Μας τα πήραν 'όλα', τι άλλο θα μας πάρουν επιτέλους; Ας μας αφήσουν τουλάχιστον την αξιοπρέπειά μας!!!

3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αχ βρε Κώστα μου!
Η αξιοπρέπεια είναι άγνωστη λέξη σε όλους δαύτους!
Αν δεν ήταν, δεν θα βιώναμε όλοι αυτές τις πρωτόγνωρες και ανήκουστες συνθήκες.
Τα δώρα και τα επιδόματα που με το έτσι θέλω μας κόβουνε, είναι λεφτά που δουλέψαμε, κανείς δεν μας τα χάρισε.
Πόσο ακόμα πιστεύουν ότι θα αντέξει ο κόσμος??

Maria B. είπε...

Προσυπογράφω το μήνυμα της Ελενας και προσθέτω, ότι οι κρατήσεις για τα δώρα εξακολουθούν να γίνονται ανεξάρτητα εαν το καταβάλουν !!!!!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ είπε ο ........
α(να)ξιοπρεπής κυβερνήτης μας !!!!!!

καλή βδομάδα Κωστή μου !!!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Καλές μου φίλες, Έλενα και Μαρία, έτσι είναι δυστυχώς τα πράγματα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή απ' το να αντιμετωπίσουμε κατάματα αυτήν την πραγματικότητα. Δύναμη, υπομονή κι επιμονή!!