Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Το αναφαίρετο δικαίωμα!

Σε λιγότερο από 10 μέρες ανοίγουν οι κάλπες και καλούνται όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να ψηφίσουν το πολιτικό κόμμα ή πολιτικά πρόσωπα της αρεσκείας και προτίμησής τους, για να εκλεγούν εκείνοι οι υποψήφιοι ,που θα μας αντιπροσωπεύσουν στη Γηραιά ήπειρο!
Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη ευρωσκεπτικιστών αλλά και πολιτών που έχουν σιχαθεί πολιτικούς και κόμματα και δηλώνουν ότι θα απόσχουν απ' την ψηφοφορία. Μάλιστα ακούω και νούμερα της αποχής της τάξεως του 40%.
Προσωπική και ταπεινή μου άποψη, σεβόμενος και την όποια άποψη του κάθε πολίτη ξεχωριστά βέβαια, είναι ο κάθε Έλληνας πολίτης να πάει και να ασκήσει το κύριο και αναφαίρετο δικαίωμά του και να μη γυρίσει την πλάτη του σε ότι από καιρό έχει απαξιωθεί. Να πάρει θέση , ακόμη κι αν χρειαστεί να καταψηφίσει με την κίνησή του αυτή και με όποιο τρόπο αυτός ξέρει τους όποιους συνδιασμούς . Δεν έχουμε και πάρα πολλά δικαιώματα σ' αυτό το πολιτικό σύστημα ,να μην παραδώσουμε κι ότι με αγώνες και κόπους και αίμα άλλοι πριν από μας έχουν αποκτήσει. Μην τους γυρίζουμε την πλάτη και τους επιτρέπουμε να μας πυροβολούν πισώπλατα. Νομίζω ότι κανείς μας δεν το θέλει αυτό.
Η θέση κι όχι η άρνηση φέρνει λύσεις. Ακόμη κι αν χρειαστεί με τις θέσεις να αρνηθούμε κάποιους. Συμμετοχή λοιπόν και άποψη. Αυτό δεν διδάσκουμε και στα παιδιά μας;

11 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!
Η ψήφος μας είναι η δύναμη που έχει ο καθένας μας να εκφράζει την άποψή του, όποια κι αν είναι αυτή.
Και ειναι δικαίωμα που κατακτήθηκε, και που αυτές τις λίγες φορές που έχουμε την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε δεν πρέπει να το απαξιώνουμε!!

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

συμφωνώ Κώστα ας μην απέχουμε , ας πάρουμε θέση. εξάλλου στη χώρα αυτή καλούμαστε να ζήσουμε και μεις και τα παιδιά που θα έρθουν στον κόσμο ...

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Έλενα χαίρομαι για το ότι έχουμε κοινή άποψη πάνω στο θέμα. Άλλωστε δεν μας έχουν μείνει στην ουσία και πάρα πολλά δικαιώματα για να εκφραστούμε. Απλά ζούμε σεμια παγιδευμένη και ασύδοτη πραγματικότητα, που νομίζουμε ότι τα 'χουμε όλα!!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Αγαπητή συναδέρφισσα και φίλη πλέον,Εύη,όπως γνωρίζεις κι απ' τη δουλειά μας είναι πολύ άσχημο να διδάσκουμε στα παιδιά μας να συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτική (όχι κομματική) ζωή του τόπου τους και με την αποχή μας (πέρα από κάποιο μήνυμα , που συμφωνώ ότι δίνεται)να πράττουμε το αντίθετο. Λύσεις χρειαζόμαστε κι όχι πείσματα κι αντιδράσεις χωρίς τοποθετήσεις!

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

:) να είσαι καλά συμφωνούμε!

Κατερίνα Βεργετάκη είπε...

Έχετε δίκιο κύριε Κώστα.
Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος που ενώ δεν μας ικανοποιεί, δεν κάνουμε και τίποτα για να τον αλλάξουμε. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι από μας εξαρτάται τελικά η όποια αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα και ανεξαρτήτως κομμάτων θα πρέπει να εμπιστευόμαστε το μέλλον αυτής της χώρας σε ανθρώπους τίμιους και όχι διεφθαρμένους.

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Το τελευταίο σχόλιό σου Κατερίνα είναι και το πιο ευαίσθητο σημείο. Η τιμιότητα και οι ικανότητες των υποψηφίων αποτελούν το ισχυρότερο 'χαρτί' στα χέρια των ψηφοφόρων και καθορίζει το υγιές μέλλον αυτού του τόπου!

Aspa είπε...

Θα ψηφίσω όπως κάνω πάντα. Η ψήφος μου είναι η φωνή μου και δεν μπορώ να κρατάω το στόμα μου κλειστό!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Κωστή έχεις ένα βραβείο από εμάς στο blog μας.
Ελα όποτε μπορέσεις να το παραλάβεις!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την άποψή σου πάνω στο δικαίωμα αυτό , Άσπα,άλλωστε το αποδεικνύεις κάθε τόσο ότι πράττεις αυτά που πιστεύεις!!

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Πρώτα θέλω να σας συγχαρώ αγαπητές μου, Έλενα και Μαρία,για τη νέα σας βράβευση και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την τιμή που με κάνατε να μου δώσετε το δικό σας έπαθλο!