Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!

'Και το χαρτί ομίλει άσπρε μου, άσπρε μου ΄Αγιε Βασίλη' τραγουδούσαν τις μέρες αυτές τα παιδάκια άφιερώνοντας το τραγουδιστικό έθιμο προς τιμήν του πρώτου αγίου της χρονιάς σε φίλους γείτονες και συγγενείς ,για να βγάλουν το χαρτζιλίκι , που θα τους επιτρέψει να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους τις άγιες τούτες μέρες.

Όμως στο χαρτί , που γράφουν μερικοί 'ειδήμονες' δημοσιογράφοι και 'άπταιστοι' πολιτικοί και εμπειρογνώμονες διαφαίνεται η περισσή υποκρισία τους ,τεκμαιρόμενη εκ των γεγονότων.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στα όσα απάνθρωπα συμβαίνουν τις γιορτινές ετούτες μέρες , που τσαλάκωσαν το ήδη καταπατημένο από πολλές απόψεις 'πνεύμα των Χριστουγέννων'.

Παρακολουθώ εδώ και κάμποσο καιρό κάποιους 'έγκριτους' δημοσιογράφους και αναλυτές του 'Κέντρου των Αθηνών' -κι όχι μόνο -να μονομερούν με αφορμή τον άδικο χαμό του 15χρονου Αλέξανδρου και να ισοπεδώνουν με επικίνδυνες γενικεύσεις θεσμούς , αξίες και πρόσωπα , κάνοντας λόγο για την ανικανότητα όλων των αστυνομικών και στοχοποιώντας τους ως εγκληματίες στα μάτια όλου του κόσμου.

Συγκεκριμένα όταν 'χάθηκε' με τον πιο απάνθρωπο τρόπο ο 15χρονος ,οι περισσότεροι απ' τους παραπάνω έβαλαν κατά όλων των αστυνομικών και σήμερα με αφορμή τον βαρύ τραυματισμό του 20χρονου αστυνομικού -πάλι στα Εξάρχεια -αυτοί οι ίδιοι σπεύδουν να επαινέσουν τους αστυνομικούς και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την περίπτωση του νεαρού , που είχε όνειρο ζωής να περάσει στην αστυνομία και μάλιστα έδωσε τρεις φορές στις πανελλαδικές εξετάσεις για να πετύχει το σκοπό του.

Το να υπάρχουν διάφορες απόψεις -απ' όπου κι αν προέρχονται αυτές- είναι θεμιτό και ένα απ' τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της δημοκρατίας, αρκεί να τεκμηριώνονται με επιχειρήματα και όχι να ρίπτονται στο τραπέζι του 'διαλόγου' έτσι για να λέμε κάτι.

Όλα τα νέα παιδιά έχουν την ανάγκη και απαιτούν μια ωριμότητα από μας τους μεγάλους και πάνω απ' όλα επιζητούν την κατανόησή μας στα πάμπολλα θέματα , που τα απασχολούν. Σίγουρα δεν επιζητούν να τους οδηγούμε ενάντια τον ένα στον άλλο , γιατί ίσως έτσι καλυπτόμαστε υπό την ομπρέλα της ανικανότητας μας να τους μεταλαμπαδέψουμε τις διαχρονικές αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν γενιές Ελλήνων στο απώτερο και εγγύς παρελθόν.

Σίγουρα οι αστυνομικοί χρειάζεται να έχουν μια καλύτερη εκπαίδευση, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τους τεράστιους κινδύνους , που παρουσιάζονται καθημερινά και να μας προστατεύουν. Σίγουρα δεν κάνουν όλοι οι αστυνομικοί καλά τη δουλειά τους και μάλιστα κάποιοι δεν θα' πρεπε να βρίσκονται στο Σώμα αυτό .Όπως συμβαίνει και σε κάθε επάγγελμα π.χ τους γιατρούς, τους κληρικούς , τους δικηγόρους κτλ.

Υπάρχουν όμως και παιδιά που ονειρεύονται και φεύγουν από το χωριό τους για να περάσουν στην Αστυνομία , για να προστατέψουν εσένα και μένα και να μπορέσουν να ζήσουν και να κάνουν οικογένεια ρισκάροντας και ριψοκινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους . Πόσες και πόσες μαρτυρίες γυναικών και τέκνων αστυνομικών πιστοποιούν του λόγου το αληθές ισχυριζόμενοι ότι καθημερινά σχεδόν ανησυχούν μήπως ο σύζυγος και πατέρας τους μπορεί να μη γυρίσει σήμερα στο σπίτι.

Ένα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι σε κάθε χώρο υπάρχουν οι 'καλοί 'και οι 'κακοί'. Δε χρειάζεται να αναθεματίζουμε ούτε να θεωρούμε κάποια επαγγέλματα 'πανάκεια'.

Αυτό που χρειάζεται είναι η καλή εκπαίδευση και η σωστή αξιολόγηση από υπεύθυνους και ειδικευμένους σε κάθε χώρο αξιολογητές , μακριά από κομματικές ταυτότητες και μεροληψίες , για να ξεχωρίζει η 'ήρα' απ' το 'στάρι' .

Κατά συνέπεια δεν είναι σωστό να 'λιθοβολούμε' όλους τους αστυνομικούς εξ αιτίας κάποιων άσχετων στο χώρο που δυστυχώς το σύστημα τους διατηρεί και μερικές φορές τους καθοδηγεί. Κι όχι πια γενικεύσεις για το καθετί. Πρέπει να μιλάμε και να γράφουμε καταθέτοντας τις απόψεις μας , όταν έχουμε πράγματι κάτι να πούμε δίνοντας επιτέλους και τις λύσεις που χρειάζονται. Δεν φταίνε όλοι οι δάσκαλοι , όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι οι παπάδες!!


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και τα εύκολα λόγια τα μεγάλα, ΕΛΕΟΣ!

1 σχόλιο:

o είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ :

Μετά από 25 xρόνια έρευνα και ενώ οι ξένοι τα γνωρίζουν, εμείς οι Έλληνες αγνοούμε :



Εχουν γραφτεί πάρα πολλά σχετικά με τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά.
Ποιός ήταν στην πραγματικότητα και τι κρύβεται από πίσω και αποσιωπάται;
Μετά από 25 ετών έρευνες αποκαλύπτεται ότι πρόκειται τεκμηριωμένα για τον ΄Αγιο Ιωάννη Βατάτζη και κακώς λέγεται ότι ήταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Πρόσφατα σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, τέθηκε το ερώτημα ποιος είναι ο Mαρμαρωμένος Βασιλιάς; Η σωστή απάντηση ήταν ο Ιωάννης Βατάτζης. Η έρευνα που ακολουθεί είναι άκρως αποκαλυπτική. Mεταξύ άλλων αναγράφεται στο τέλος ( σελ.21 ) και μία ιστορία που θα συνταράξει το πανελλήνιο..

Δείτε την έρευνα αποκλειστικά στο :

http://www.marmaromenosautokratoras.gr/
και σε μορφή .pdf απευθείας στο :
http://www.marmaromenosautokratoras.gr/marmaromenos.pdf
---------------
1. Ολόκληρο το βιβλίο διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ κατ'επεκτασην δεν τίθεται ζήτημα εμπορίας, αλλά πατριωτικής προσφοράς. Είναι αποτέλεσμα 25 ετών έρευνας.

2. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού δεν έθεσε τυχαία το ερώτημα. Η σωστή απάντηση ήταν ο Ιωάννης Βατάτζης. Ομάδα Ιστορικών και Βυζαντινολόγων υποβοηθά επιστημονικά την επιτροπή εξέτασης.


3.Ιστοσελίδα άμεσης ανάγνωσης : http://www.marmaromenosautokratoras.gr/marmaromenos.pdf


4. Επίσης και η πηγή: http://noiazomai.tripod.com/vatatzis.html
( που αποτελείται από εκπαιδευτικό δυναμικό ) θεωρείται έγκυρη.
---

Ένας ανώνυμος ερευνητής

www.new-byzantium.blogspot.com