Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!!

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το BBC παρουσιάζουν εδώ και 3 βδομάδες και κάθε Δευτέρα στις 10 το βράδυ τους «ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», ωριαίες παρουσιάσεις με αφιέρωμα στους δέκα καλύτερους Έλληνες που ψηφίστηκαν μέσα απ’ τους 100 αρχικά καλύτερους με μια διαδικασία ψηφοφορίας , όπου συμμετείχε ικανός αριθμός Ελληνίδων και Ελλήνων .

Η προσπάθεια αυτή ομολογουμένως είναι άξια συγχαρητηρίων , διότι :

Δίνεται η δυνατότητα να γίνουν ευρέως γνωστές σημαντικότατες ελληνικές μορφές , που διαδραμάτισαν αποφασιστικό και σπουδαίο ρόλο στην εποχή που έζησαν,
Οι δραστηριότητές τους, οι ανακαλύψεις τους και τα ηγετικά τους -κι όχι μόνο – χαρακτηριστικά αποτελούν μεγάλη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές και
Οι νεότεροι μαθαίνουν γι’ αυτούς με τρόπο ευχάριστο( με μουσική ,εικόνα και λόγο ) και οι παλιότεροι εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους με έναν εξαιρετικά απίθανο τρόπο , που ιστορικοί , επιστήμονες και δημοσιογράφοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν.

Βέβαια έχει περάσει η γραμμή ο /η παρουσιαστής /παρουσιάστρια , που θα υποστηρίξει με το δικό του /της τρόπο τον Μεγάλο Έλληνα , που επέλεξε , να το κάνει εκφράζοντας κυρίως τα θετικά του σημεία αναφοράς και με πολύ διάκριση-στην καλύτερη περίπτωση – τα αρνητικά του. Αυτό ίσως στερήσει απ’ τον θεατή τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα για τη βιογραφία του παρουσιαζόμενου και ο παρουσιαστής/υποστηρικτής να εκτίθεται ,εφόσον θα φαίνεται έντονα η προσπάθειά του να προκαλέσει την εκτίμηση του τηλεθεατή πολλές φορές με όχι και τόσο επιθυμητό τρόπο.
Σαφώς το εγχείρημα είναι άξιον λόγου και επιβράβευσης και θέλω να σταθώ κυρίως εδώ. Επίσης να αναφέρω ότι την 20/3/2009 και ώρα 23.15΄ η ΝΕΤ ετοιμάζει να καλύψει μία εξαιρετική επίσης σειρά 15 ωριαίων ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ» , που θα αναφέρονται στα χρόνια του μεσοπολέμου και δώθε. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία σ’ όλους τους Έλληνες να γνωρίσουν καλύτερα τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας .
Κι ας μην ξεχνάμε ότι άνθρωπος απολιτικός και ανιστόρητος δεν είναι μόνο άχρηστος αλλά και επικίνδυνος για τον τόπο του και για την κοινωνία ολόκληρη.
Τέτοιες προσπάθειες της ελληνικής –ιδιωτικής και κρατικής τηλεόρασης-δίνουν το δικό τους τόνο και επανάσταση μέσα στις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας .
Όλοι μας ,επομένως, κατά κύριο λόγο ας ‘ψηφίζουμε’ αυτές τις κινήσεις , που τείνουν να ευαισθητοποιήσουν και να προκαλέσουν τις συνειδήσεις των νεοελλήνων για το σεβασμό στις αξίες ,στα πρόσωπα και την εθνική και πολιτιστική τους κληρονομιά , που δυστυχώς αλλοτριώνονται εξ αιτίας της απάθειας του κοινωνικού και πολιτικού μας συστήματος.

1 σχόλιο:

maria είπε...

δε βλέπω τηλεόραση τελευταία αλλά εχω ακούσει τη συγκεκριμένη εκπομπή και ναι μου φαίνεται καλή ιδέα...γενικά το οπτικοακουστικό μέσο "τηλεόραση" θα μπορούσε να κάνει πάρα πολλά για την παιδεία μας...