Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΗΣ

Το φρικιαστικότερο έγκλημα που διεπράχθη στην ιστορία της παγκόσμιας τρομοκοκρατίας ήταν αναμφισβήτητα αυτό της Βομβάης.Μερικοί βιάστηκαν να το συγκρίνουν με την τρομοκρατική ενέργεια στους δίδυμους Πύργους, αλλά σ' εκείνη την περίπτωση δεν σοκαρίστηκε η κοινή γνώμη τόσο πολύ όσον αφορά στην εξέλιξη της προσπάθειας των νεαρών "εκδρομέων" τρομοκρατών και στην ψυχολογία τους , που τους κατηύθυνε να σφαγιάζουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους , όπως μωρά , γυναίκες , ηλικιωμένους .
Όμως πλανώνται κάποια βάσιμα ερωτήματα όσον αφορά τα αίτια που οδήγησαν τους τρομοκράτες σ' αυτήν την ειδεχθή ενέργεια , καθώς επίσης και στην ευκολία με την οποία έδρασαν οι "επίγειοι καμικάζι" χωρίς να γίνουν αντιληπτοί απ' την Κυβέρνηση και το στρατό της Πρωτεύουσας παρά μόνο στην προσπάθεια αντίμετώπισής τους κι εφόσον ήδη είχαν σφαγιαστεί γύρω στα 200 άτομα και τραυματιστεί πάνω από 300.


Λέγεται από ιστορικούς αναλυτές και διπλωμάτες ότι ήθελαν:
  1. Να πλήξουν το ανερχόμενο γόητρο της Ινδίας , το οικονομικό κέντρο της Βομβάης.
  2. Να διαμαρτυρηθούν για την αντιμουσουλμανική πολιτική που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια το ινδοϋστικό κράτος.
  3. Να υπονομεύσουν το διάλογο, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν και υποστηρίζει η πακιστανική κυβέρνηση του Ασίφ Ζαρνταρί αλλά όχι κι ο πακιστανικός στρατός.
  4. Να πλήξουν και υπονομεύσουν το κύρος του νεοεκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ-Ισμαήλ Ομπάμα (όπως συνέβη και με προηγούμενους προέδρους μόλις εξελέγησαν)
  5. Να εκδικηθούν για τις εδώ και πολλά χρόνια τακτικές σφαγές του ινδοϋστικού καθεστώτος στο Κασμίρ των 4 εκ. μουσουλμάνων...κ.ά

Όμως ένα είναι σίγουρο ότι ανοίγει ένα νέο μέτωπο πυριτιδαποθήκης αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι και οι δυο γειτονικές χώρες Ινδία -Πακιστάν έχουν πυρηνικά όπλα , είναι πυρηνικές δυνάμεις και το μέλλον για την περιοχή και για όλη την ανθρωπότητα είναι αβέβαιο.
Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η σύνεση και η ψυχραιμία και από κοινού οι 2 χώρες να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία μιας κι η κυβέρνηση του Πακιστάν διαβεβαιώνει ότι η ίδια καταδικάζει αυτά τα εγκλήματα απ' όπου κι αν προέρχονται . Ο δε νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ να φροντίσει μιας κι έχει-λόγω του ονόματός του (Χουσεΐν) και της καταγωγής του αρκετές συμπάθειες απ' τους μουσουλμάνους-με συντονισμένες ενέργειες από το επιτελείο του να συνεργαστεί και με άλλες υπερδυνάμεις και κράτη και να δώσουν τέλος στη λαίλαπα των τρομοκρατών, ειδεμή οι τρομοκράτες θα παγιώσουν τηην αντίληψη παγκοσμίως όπως ήδη πιστεύεται σε πολλές κυρίως μουσουλμανικές χώρες ότι αποτελούν τους "ελευθερωτές των λαών" και τότε θα είναι ήδη πολύ αργά. Τέλος, θα πρέπει άμεσα να αντιληφθούν και να εξηγήσουν ψυχίατροι κι ψυχολόγοι τι είναι εκείνο που οδηγεί ανθρώπους να σφάζουν τόσο εύκολα και ενώ βλέπουν κομμάτια μελών ανθρώπινων σωμάτων και μάλιστα μικρών παιδιών να ρίπτονται μπροστά τους ,αυτοί να συνεχίζουν απτόητοι να αφαιρούν ζωές με τον ειδεχθέστερο τρόπο. Χάριν ποιας ιδεολογίας είναι ορκισμένοι αυτοί οι "άνθρωποι¨ να διαπράττουν εκλήματα ; Ίσως εκεί θα πρέπει να εστιαστεί περισσότερο το βάθος της έρευνας παγκοσμίως .

Δεν υπάρχουν σχόλια: